???????????? Uczniowie Gimnazjum nr 7 w Stalowej Woli wzi?li udzia? w konferencja pod has?em „Smacznie, zdrowo, kolorowo? kt?ra odby?a si? w ZSP nr 3 w Rozwadowie 8 listopada 2016 roku, z okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania.

Europejski Dzie? Zdrowego Jedzenia i Gotowania to ?wi?to obchodzone od 2007 roku.

W Polsce i w Europie coraz wi?cej os?b, w tym tak?e dzieci, boryka si? z oty?o?ci? oraz chorobami z ni? zwi?zanymi. By przeciwdzia?a? z?ym trendom ?ywieniowym ZSP nr 3 ?odby?a si? konferencja ” Smacznie, zdrowo, kolorowo”..

Uczestnicy konferencji mogli od specjalist?w us?ysze? wiele cennych wskaz?wek, dowiedzie? si? jak zdrowo si? od?ywia?, a przy tym jak gotowa? smacznie. Podczas spotkania w Ekonomiku mo?na by?o spr?bowa? zdrowych przysmak?w, w?r?d kt?rych znalaz?y si? m.in.: ciastka na bazie p?atk?w owsianych, zapiekanka z kaszy, kasza na s?odko. Mo?na by?o podziwia? tak?e carving (rze?by w owocach i warzywach).

eur-3 eur-2eur-1